Spring til indhold

Nr. Jernløse SFO

Nr. Jernløse SFO har bevægelse og udeliv som to af sine kerneværdier, men byder også et på væld af andre aktivitetsmuligheder. Vi har en tradition for sang og musik med instrumenter og karaoke og vores café med et bæredygtigt fokus, lader nysgerrigheden sejre, når sanserne forkæles og grænserne flyttes.

Kort fortalt

Nr. Jernløse SFO har 190 børn fra 0.-6. klasse indmeldt. I tæt samarbejde med Knabstrup og Undløse SFO arbejdes der med relationsskabende aktiviteter, således at overgangen fra Knabstrup og Undløse Skole til sammenlægningen i 7. klasse på Nr. Jernløse Skole, bliver så tryg og rar som mulig. En gang årligt har vi en fælles børnedag i område Regstrup – en aktivitetsdag for både børnehaver, vuggestuer, dagplejer samt SFO’er – med tanke på at skabe fællesskab og læring på tværs af alder.

Bæredygtighed på menukortet

Nr. Jernløse SFO efterstræber fællesskabet og det gode samarbejde mellem børn og voksne i de aktiviteter der gennemføres i løbet af dagen. Personalet har taget en efteruddannelse i bæredygtig kost og ernæring, og serverer hver eftermiddag et lækkert og sundt mellemmåltid, der er kreeret sammen med børnene. Børnene tager stort ejerskab i dette projekt og er selv med til at skrive indkøbsliste, og planlægge ugens menu. Der arbejdes med alle sanserne og dufte, at farver og sammenhæng af de forskellige ingredienser skaber nysgerrighed og flytter grænser hos børnene. Fokusset er at skabe økonomisk bæredygtighed og sunde alternativer. En gang om ugen er der aftenåben til kl. 19, hvor både børn og voksne spiser sammen til stor fornøjelse. SFO Undløse og Knabstrup er velkomne til at deltage.

Udeliv og bevægelse – DGI certificeret SFO

Vi tager afsæt i viden om at idræt, leg og bevægelse har betydning for børns velvære, sundhed og læring. Derfor bruger vi blandt andet legen som redskab til at danne et godt læringsmiljø og skabe bevægelsesglæde i fællesskab med andre. Målet er at give børn lyst, mod og vilje til at bruge kroppen og være fysisk aktive - alene og sammen med andre. Personalet har gennemgået et DGI kursus, og SFO’en blev i 2013 DGI certificeret.
Der danses mens der laves mad og pulsen stiger når der laves kontorstolerace. Nr. Jernløse SFO sætter en stor ære i at være ude i alt slags vejr, og har et engageret og aktivt deltagende personale, der leger med og deltager med sved på panden sammen med børnene. Der er gode ude arealer med plads og luft til både stylteræs og rulleskøjteløb på ramperne - fodboldkampe og rundbold.

IT og Mediekultur

I SFO1 benytter vi det store computerrum. Her kan børnene sammen udforske diverse platforme og spil, med fokus på digitale fælleskaber. I SFO2 benyttes bærbare computere og Ipads til samme formål. Et nyere initiativ, er vores lukkede forum for minecraft gaming på tværs af Knabstrup, Nr. Jernløse og Undløse SFO. Her kan børnene til stor succes agere interaktivt i fællesskab.

3+ projekt fra 3. klasse

Formålet med 3+ projektet er at tilbyde spændende og varierende aktiviteter og ture ud af huset for 3. – 6. klasse for både Nr. Jernløse, Knabstrup og Undløse SFO. Projektet skal understøtte børnenes muligheder for at danne relationer på tværs af matriklerne frem mod 7. klasse, hvor alle børnene samlet i overbygningen på Nr. Jernløse skole og afslutter de sidste skoleår her. 3+ projektet byder bl.a. på en månedlig tur med aktivt indhold, aften arrangementer som net cafe og diskotek samt ture med overnatning - såsom hytteture og den populære musik festival ”Vilde Vulkaner” i Vordingborg. Nr. Jernløse SFO har 190 børn fra 0.-6. klasse indmeldt. I tæt samarbejde med Knabstrup og Undløse SFO arbejdes der med relations skabende aktiviteter, således at overgangen fra afdeling Knabstrup og Undløse skole til sammenlægningen i 7. klasse på afdeling Jernløse, bliver så tryg og rar som mulig.Feedback

Sidst opdateret

06.07.2021

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Video: SFO- og klublivet - der er plads til alle

Ring til SFO'en

SFO1 Tlf. 72 36 60 76 
SFO2 Tlf. 72 36 57 18
SFO leder Thomas Brauner Tlf. 72 36 42 42 

Hvad koster det at gå i SFO og hvor tilmelder jeg mit barn til SFO?

Praktikstedsbeskrivelse SFO Nr. Jernløse