Spring til indhold

Knabstrup SFO

Knabstrup SFO har med sine skønne udearealer og sammentømrede og engagerede personale en stor værdi for de børn, der benytter sig af tilbuddet fra 0.-6. klasse. Der er pt. 52 indmeldte børn i SFO. SFO’en byder på et væld af aktivitetsmuligheder og har gode stærke indsatsområder, der også arbejdes med på tværs af SFO’erne i Nr. Jernløse og Undløse.

Bæredygtighed på menukortet

Knabstrup SFO efterstræber fællesskabet og det gode samarbejde mellem børn og voksne i de aktiviteter der gennemføres i løbet af dagen. Personalet har taget en efteruddannelse i bæredygtig kost og ernæring, og serverer hver eftermiddag et lækkert og sundt mellemmåltid, der er kreeret sammen med børnene. Børnene tager stort ejerskab i dette projekt og er selv med til at skrive indkøbsliste, og planlægge ugens menu. Der arbejdes med alle sanserne og dufte og farver og sammenhæng af de forskellige ingredienser skaber nysgerrighed og flytter grænser hos børnene. Fokusset er at skabe økonomisk bæredygtighed og sunde alternativer.

Udeliv og bevægelse – DGI certificeret SFO

Vi tager afsæt i, at viden om at idræt, leg og bevægelse har betydning for børns velvære, sundhed og læring. Derfor bruger vi blandt andet legen som redskab til at danne et godt læringsmiljø og skabe bevægelsesglæde i fællesskab med andre. Målet er at give børn lyst, mod og vilje til at bruge kroppen og være fysisk aktive - alene og sammen med andre. Personalet har gennemgået et DGI kursus, og SFO’en blev i 2013 DGI certificeret. Gymnastiksalen bliver derfor taget i brug hver dag, til flere timers leg og bevægelse og udenfor bliver rulleskøjter og stylter en aktiv del af legen. De grønne ude arealer byder på luft og plads, og der spilles fodbold og leges på natur legepladsen, laves mad over bål, rollespil samt andre kreative projekter i værkstedet.

IT og Mediekultur

Vi har et stort fokus på IT i læringsmiljøet og også her kan IT implementeres aktivt og bevægeligt. I vores spillerum har vi bl.a. ingen stole – dette opfordrer til bevægelse imens der spilles, f.eks på en wii - IT behøver nemlig ikke at være stillesiddende. Læringsspil, skattejagt via ipad, bærbare computere i et afskærmet afslapningsområde hvor man kan lukke verden ude for en stund, er også en integreret del af vores IT kultur.

3+ projekt fra 3. klasse

Formålet med 3+ projektet er at tilbyde spændende og varierende aktiviteter og ture ud af huset for 3. – 6. klasse for både Knabstrup, Nr. Jernløse og Undløse SFO. Projektet skal understøtte børnenes muligheder for at danne relationer på tværs af matriklerne frem mod 7. klasse, hvor alle børnene samles i overbygningen på Nr. Jernløse skole og afslutter de sidste skoleår her. 3+ projektet byder bl.a. på en månedlig tur med aktivt indhold, aften arrangementer som net-cafe og diskotek samt ture med overnatning - såsom hytteture og den populære musik festival ”Vilde Vulkaner” i Vordingborg.

 Feedback

Sidst opdateret

06.07.2021

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Video: SFO- og klublivet - der er plads til alle

Ring til SFO'en

SFO'en Tlf. 72 36 52 26
SFO leder Betina Buhl Gaarde Tlf. 72 36 60 04 

Hvad koster det at gå i SFO og hvor tilmelder jeg mit barn til SFO?